Register Now

Login

Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Login

Register Now

Registracijom na PitajLekara.rs postajete član naše zajednice koja kao ideju ima pružanje odgovora na razna medicniska pitanja od strane stručnih lica. Pozivamo Vas da sa nama podelite Vaša iskustva ali i da dobijete odgovore na sve medicniske nedoumice.

Kako da zaštitimo najmlađe…

Stigli ste iz vrtića, Vaš mališan i Vi. Spremate se za igru i vreme koje ćete posvetiti samo njemu. Odjednom Vaše zajedničke planove prekida “Mama boli me stomak.” Opet ista priča. Stomačne tegobe su izražene ovih dana u vrtiću, a Vaše dete ni ovaj put nije pošteđeno. Ovo ne mora da bude neizbežan scenario sa kojim ste se pomirili – Vaše dete ne mora da bude bolesno kada i ostala deca.

Pitate se …kako da vrtić dočekate spremni?

Odgovor se krije u našim crevima gde žive dobre bakterije. Ima ih deset puta više od svih ćelija u organizmu. One pomažu u varenju hrane, održavaju “red” među mikroorganizmima, a imaju važno mesto u jačanju otpornosti prema infekcijama. Ako znamo da se skoro 80 posto imunog sistema nalazi u crevima, onda je jasno šta treba da uradi svaka mama koja brine o zdravlju svog deteta.

Zašto su probiotici dobri za decu i od čega ih štite?

Jedan od glavnih koristi je sprečavanje i zaustavljanje dijareja različitog porekla (bilo da je u pitanju antibiotska, putnička ili bilo koja druga dijareja). Nadalje, mame takođe treba da znaju da svakodnevna upotreba probiotika, sa početkom u ranom uzrastu, može da pomogne u jačanju imunog sistema deteta, što pruža više vremena za porodične zabave i manje bolesnih dana.

Interesantno je da među probiotskim kulturama, od kojih su skoro sve bakterije, posebno mesto zauzima jedna kvasnica sa izuzetno jakim probiotskim dejstvom – Saccharomyces boulardi (Bulardi). Njenu lekovitost otkrio je 1923. godine francuski naučnik Henri Boulard. Na putovanju po Indokini posetio je selo u kome je vladala epidemija kolere. Primetio je da meštani kuvaju čaj od kore azijske trešnje Litchi. Na bobicama ove biljke izolovan je Bulardi za koji se pokazalo da sprečava pojavu dijareje.

Istraživanja su pokazala da je jedna Bulardi ćelija 10 puta veća od ćelije drugih probiotika. Zahvaljujući svojoj veličini Bulardi vezuje za sebe veliki broj loših bakterija, toksina i virusa i tako ubrzava njihovo izbacivanje iz organizma.

Mamama je uvek najteže da odluče i izaberu proizvod koji je u potpunosti bezbedan za njihovo dete. Zato je važno da posebno obrate pažnju na sastav preparata i dokaze o njegovoj efikasnosti.

Bulardi® junior je jedini probiotik na tržištu koji sadrži dokazano efikasnu kombinaciju: Bulardi + Cink. Bulardi se koristi već 95 godina u 100 zemalja širom sveta. Evropsko Društvo Pedijatara Gastroenterologa preporučuje Bulardi kao prvi izbor u terapiji i prevenciji dijareja. Dodatno, Svetska zdravstvena organizacija i UNICEF preporučuju cink kao sastavni deo tretmana za rešavanje problema dijareje.

PRIČA SA SREĆNIM KRAJEM: Stigli ste iz vrtića, Vaš mališan i Vi. Spremate se za igru i vreme koje ćete posvetiti samo njemu. Igračke su oko Vas, a prostoriju je ispunio samo smeh. Neka ovo bude vaša priča u bilo koje doba godine. Budite spremni uz Bulardi® Probiotik Junior.

Leave a reply