Register Now

Login

Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Login

Register Now

Registracijom na PitajLekara.rs postajete član naše zajednice koja kao ideju ima pružanje odgovora na razna medicniska pitanja od strane stručnih lica. Pozivamo Vas da sa nama podelite Vaša iskustva ali i da dobijete odgovore na sve medicniske nedoumice.

Pretprehlada: Reagujte na vreme!

Pretprehlada: Reagujte na vreme!

Pretprehlada…poznato vam je to stanje? Ali vam je poznat osećaj garantovano, pogotovo u ovom periodu. Situacija je sledeća. Napolju je poprilično zahladilo, vetar duva, kraj godine je tu, iscrpljeni ste… Pored svega toga bilo bi dobro da vas neko podseti šta to beše imunitet, i ne samo vas, već i sve ostale ljude, jer na putu do posla imate osećaj da u gradskom prevozu ama baš svi kijaju u vas.

Dok se vozite i glavu saginjete duboko u jaknu, ne bi li se odbranili od bakterija, razmišljate… „Gde su vam maramice i maniri?! I što se sad tom rukom još hvatate za sedište?!“

Jedva ste dočekali da izađete, čitajte, pobegnete, iz prevoza. Polako koračate do radnog mesta, otvarate vrata, taman pomislite kako ćete da se ugrejete, a ono, u kancelariji mini klinika. Kolega i koleginica otvaraju četvrto pakovanje maramica, kuvaju se čajevi, piju lekovi, dobacujući vam standardno „nije ništa strašno“ , a u sebi misle „uh kako me lomi.. da mi je bar ostao još koji slobodan dan, da se ova muka preleži.

Ne preostaje vam ništa drugo već da širom otvorite prozore da sve to izađe napolje. Bolje još malo hladnog vazduha, nego to šta god svi imaju. Sigurni ste u jedno – to vam sad ne treba.

Ukoliko još posle radnog vremena treba dete da pokupite iz vrtića, velika je verovatnoća da Petrovićev mali kašlje, a da su kod njega bili Jovanovići i da sada pola grupe muči isto to. Gde god se okrenete maramice, kašalj, kijanje, curenje iz nosa…

Konačno dolazite kući i evo ga. Osećate… kreće da vas lomi. Ne biste išli na posao, ali opet morate jer još uvek nije ni tako strašno… Ali znate da će uskoro postati strašno. Znate da vas stiže pretprehlada.

ŠTA STRUČNJACI KAŽU O PREVENCIJI PREHLADE?

ŠTA ONDA KAD VAS LOMI PRETPREHLADA?

Pitanje je samo hoćete li vi slomiti pretprehladu ili će ona slomiti vas. Đumbir, cink i prirodni vitamin C  doprinose odbrani organzima, jačaju imunitet i održavaju zdravlje disajnih puteva. Ali tu nije kraj… Pored toga što vas lomi počinje i u grlu da vas grebe. Ne kašljete, ali evo, samo što niste počeli…

ŠTA ONDA KAD VAS GREBE?

Jednostavno, vi ga pomazite. I to ni manje ni više već organskim medom.  Tu na snagu stupa organski med, koji uz prečišćeni propolis i N-acetilcistein , doprinosi eliminaciji virusa i bakterija, deluje umirujuće na kašalj i ima antioksidativno delovanje.

I zato, na prve znake prehlade, uzmite PropoMucil® PretPrehladu. Kombinacija đumbira, N-acetilcistena, prečišćenog propolisa, organskog meda, prirodnog vitamina C i cinka, SEČE PREHLADU U KORENU.

Ne znamo da li ste već čuli, ali na svim vestima javljaju da je počela sezona bez prehlada. Od PretPrehlade do BezPrehlade.

Leave a reply