Answer ( 1 )

 1. Dobra ishrana i redovno vežbanje su od suštinskog značaja za održavanje zdravih kostiju tokom celog života, kao i primena vitamina K2.

  Telesna težina
  Smanjena telesna težina povećava šansu za gubitak gustine kostiju i prelome. Sada je poznato da veća telesna težina povećava rizik od preloma u vašoj ruci i zglobu. Jako je važno jačati mišićnu masu, a smanjiti masne naslage. Održavanje odgovarajuće telesne težine je dobro za kosti kao i za zdravlje uopšte.

  Fizička aktivnost
  Vežbanje vam može pomoći da izgradite jake kosti i da se uspori gubitak koštane gustine. Vežbanje će imati korisni efekat na kosti bez obzira kada započnete, ali ćete imati najviše koristi ako počnete da vežbate redovno kada ste mladi i da nastavite da vežbate tokom celog života.

  Kombinujte vežbe snage sa vežbama balansiranja. Vežbe snage pomažu da se ojačaju mišići i kosti u rukama i gornjem delu kičme, dok vežbe sa opterećenjem kao što su hodanje, trčanje, penjanje stepenicama, preskakanje užeta, skijanje – uglavnom deluju na mišiće i kosti u nogama, kukovima i donjem delu kičme. Balansne vežbe kao što su pilates, joga, mogu smanjiti rizik od pada, posebno kada ste stariji.
  Plivanje, vožnja biciklom i vežbanje na mašinama kao što su trenažeri mogu pružiti dobar kardiovaskularni trening, ali nisu toliko korisni za poboljšanje zdravlja kostiju.

  Best answer

Leave an answer