Register Now

Login

Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Login

Register Now

Registracijom na PitajLekara.rs postajete član naše zajednice koja kao ideju ima pružanje odgovora na razna medicniska pitanja od strane stručnih lica. Pozivamo Vas da sa nama podelite Vaša iskustva ali i da dobijete odgovore na sve medicniske nedoumice.

Vežbanje i aktivnost kao bitni faktori u regulisanju telesne težine

Povećana fizička aktivnost ili vežbanje je suštinski deo lečenja gojaznosti. Većina ljudi koji su u stanju da održe lagani gubitak težine više od godinu dana, u svoj svakodnevni život su uvrstili redovno vežbanje, ili čak jednostavno hodanje.

Da biste povećali nivo aktivnosti:

Vežbanje. Osobe sa prekomernom težinom ili gojaznošću trebalo bi da budu fizički aktivni najmanje 150 minuta nedeljno, kroz aktivnosti umerenog intenziteta, da bi sprečili dalje dobijanje na težini ili da bi održali gubitak težine. Da biste postigli značajniji gubitak težine, možda ćete morati da vežbate 300 minuta ili više nedeljno. Verovatno ćete morati da postepeno povećavate intenzitet vežbanja dok se Vaša izdržljivost i fizičke mogućnosti poboljšavaju.

Nastavi se kretati. Iako je redovna aerobna vežba najefikasniji način za sagorevanje kalorija i prekomernu težinu, svaki dodatni pomak pomaže u sagorevanju kalorija. Pravljenje jednostavnih izmena tokom dana može da doprinese velikim koristima. Parkirajte se dalje od ulaza u prodavnice, radite kućne poslove, ustanite i povremeno se krećite i nosite pedometar kako biste pratili koliko ste koraka u toku dana napravili.

Uz dodatke ishrani u vidu vlakana, prirodnih sagorevača masti ili probiotika, možete dobiti I podršku tima stručnjaka kroz Herbafast akademiju. Uz redovno korišćenje Herbafasta, možete dobiti mesečni plan ishrane i mesečni plan vežbanja. Više o tome

Leave a reply