Register Now

Login

Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Login

Register Now

Registracijom na PitajLekara.rs postajete član naše zajednice koja kao ideju ima pružanje odgovora na razna medicniska pitanja od strane stručnih lica. Pozivamo Vas da sa nama podelite Vaša iskustva ali i da dobijete odgovore na sve medicniske nedoumice.

Mame se pitaju: Kako da budem zadovoljna svojim izgledom i da očuvam zdravlje?

Rešenje je  Chronobiotic® – jer u zdravom stomaku je ključ zdravog mršavljenja.

Dolazak bebe je potpuno preokrenuo Vaš svet i prva godina je predivna, ali svakako je i veoma teška u isto vreme. I normalno je da se osećate preopterećeno i iscrpljeno. Često zamišljate da je dan samo malo duži. Sa bebom i novim rasporedom Vaš ritam je potpuno ispretumban. Ne stižete da jedete redovno, ne spavate dovoljno i nemate baš mnogo vremena za sebe. Želite da stignete sve, a u međuvremenu da dostignete svoju staru kilažu. Usled takvog rasporeda, često pribegavate brzim rešenjima. Ipak, odvojite malo vremena, jer ako ste Vi zdravi i zadovoljni  i Vašem detetu će biti bolje.

Osećate se umorno i neispavano, ali neredovna ishrana i preskakanje obroka neće uticati dobro na Vaše zdravlje, a ni na smanjenje Vaše kilaže. Ovakav način života deluje štetno na Vašu crevnu mikrofloru, narušava se funkcionisanje čitavog organizma i zdravlja uopšte jer je čak 70% našeg imuniteta smešteno u crevima! Očuvanje imuniteta je ključ za očuvanje opšteg zdravlja, pogotovo sada  za vreme infekcija.

Koje je rešenje za zdravo mršavljenje?

Za vraćanje u normalu često je najefikasnija restriktivna dijeta. Da bismo očuvali balans u našem organizmu od izuzetnog je značaja balans dobrih bakterija u našim crevima. Ako održimo tu ravnotežu, mnogo lakše ćemo uz korekciju ishrane i pojačanu fizičku aktivnost, u kratkom roku postići optimalne rezultate. Iako se sada sigurno pitate odakle Vam vremena za to, ne treba odustati. Redukovana ishrana i brzo hodanje dok šetate bebu pola sata dnevno će Vam pomoći da se vratite u fizičku formu, a uz to i poboljšate raspoloženje.

Moguće je postići željenu kilažu u ovim okolnostima. Važno je samo odabrati pravi put koji će nam pomoći da stignemo do cilja. Vaša crevna flora može imati više veze sa Vašom težinom nego što pretpostavljate. Danas više nema nikakve dileme da je proces mršavljenja, njegova brzina i efikasnost direktno povezana sa sastavom crevne mikroflore.

Da bi obezbedili zdravo okruženje neophodno je da održimo dovoljnu količinu dobrih i korisnih bakterija u crevnoj flori. U tome nam pomažu probiotici koji sadrže odabrane probiotske bakterije i probiotsku kvasnicu, čija je osnovna uloga da potencira rast dobrih bakterija i održava  balans crevne flore eliminišući patogene.

Dakle, pridržavanje korigovanog režima ishrane, fizička aktivnost, upravljanje stresom i zdrava crevna flora su glavni preduslovi za zdravo mršavljenje. Međutim, imajte na umu da ako je Vaš stomak u disbalansu, nećete moći u potpunosti iskoristiti ove druge bitne promene u životnom stilu. Samo zdrava creva omogućavaju jak imunitet i dobro zdravlje.

Zdravlje stomaka je prioritet!

Uz režim redukovane ishrane na individualnoj osnovi, dr Ana Gifing obavezno preporučuje i Chronobiotic®.

Kvalitetna probiotska formula, kao što je Chronobiotic®, može pomoći u rebalansu vaše mikrobiote, koji može da okrene vagu u vašu korist. Upravo sojevi koji ulaze u sastav ovog probiotskog preparata, (Saccharomyces boulardii, Bacillus subtillis, Lactobacillus rhamnosus GG), čine ovaj probiotik jedinstvenim usled delotvornosti u kompletnom ozdravljenju našeg mikrobioma tokom hrono- i drugih restriktivnih dijeta. Chronobiotic® ima svoju ulogu u optimizaciji efekata restriktivne dijete, omogućava lakše i brže mršavljenje i utiče na održavanje postignutih rezultata, i najbitnije čuva vaše zdravlje.

Uzmite na vreme – Uz Chronobiotic® mame su zadovoljne i zdrave. Kada je zdrava Vaša crevna flora, zdravo je i vitko i vaše telo!

Leave a reply