Kasalj/prehlada

Question

Pozdrav, vec 2 nedelje imam problema sa prehladom/virusom. U pocetku je to bio samo bol u grlu i kasalj, bol u grlu je nestao a kasalj je prisutan i dalje, nakon cega se poslednih dana javilo i curenje iz nosa. Pila sam fluomicil, tantum verde za grlo, sirup sa jagorcevinom i rekla bih da je situacija nesto bolja ali me brine sto se ovoliko oduzilo. Da li je neko imao slicna iskustva i ima li razloga za brigu ili je samo obicna prehlada? Takodje imam nesto slabiji imunitet generalno.

Answer ( 1 )

  1. Poštovani,
    Kako ste koristili preparate za kašalj na bazi acetilcisteina i jagorčevine, treba imati u vidu da su oni namenjenji za produktivni kašalj, i olakšavaju isklašljavanje i razlaganje sekreta u disajnim putevima.
    Ukoliko je kod Vas prisutan suv kašalj, uzmite u obzir da je za umirenje kašlja neophodno uzeti preparate sa drugim aktivnim komponentama.
    Virus koji sada vlada, u praksi zna da se oduži više od nedelju dana, ali kako su kod Vas prisutne tegobe već 2 nedelje, bilo bi dobro otići kod lekara na detaljniji pregled, naročito pluća.
    Imunitet je u ovom periodu jako bitno održavati na zavidnom nivou, pa možete primenjivati dobro poznate preparate na bazi propolisa, uzimati đumbir, u kombinaciji sa limunom i crvenim voćem, koji obiluje i antioksidansima.

Leave an answer