Answer ( 1 )

 1. Bez obzira da li ste u riziku da postanete gojazni, ili trenutno imate normalnu ili povećanu telesnu težinu, možete preduzeti mere kojima biste sprečili gojaznost. Nije iznenađujuće što su koraci za sprečavanje gojaznosti isti kao i koraci za gubljenje težine:

  fizička aktivnost, zdrava ishrana i dugoročna posvećenost izboru onoga što jedete i pijete.

  Trebalo bi da posvetite 150-300 minuta aktivnosti umerenog intenziteta nedeljno kako biste sprečili povećanje telesne težine. Umereno intenzivne fizičke aktivnosti uključuju brzo hodanje i plivanje.

  Napravite plan zdrave ishrane. Fokusirajte se na niskokalorične, hranljive proizvode, kao što su voće, povrće i cela zrna žitarica. Izbegavajte zasićene masti i ograničite slatkiše i alkohol. Jedite tri obroka dnevno sa ograničenim grickanjem između obroka. Još uvek možete uživati u malim količinama visoko-masnih, visoko-kaloričnih namirnica ali ograničeno. Upoznajte svoj organizam i izbegavajte zamke koje uzrokuju da jedete nezdravu hranu.

  Prepoznajte situacije koje izazivaju ishranu van kontrole.

  Redovno se merite. Ljudi koji se mere i obraćaju pažnju na težinu su uspešniji u održanju optimalne težine.
  Budite dosledni. Držite se svojih zdravih navika tokom nedelje, tokom vikenda, tokom godišnjeg odmora i praznika koliko god je to moguće.

  Best answer

Leave an answer