Answer ( 1 )

 1. Ako je Vaš BMI u gojaznom opsegu, posavetujte se sa lekarom. Vaš lekar će ispitati vašu telesnu težinu, navike za vežbanje, navike u ishrani, koje druge tegobe ste imali, da li ste uzimali neke lekove, nivo stresa i druga pitanja o vašem zdravlju. Vaš lekar takođe može ispitati zdravstvenu istoriju vaše porodice kako biste videli da li možete biti predisponirani na gojaznost.

  Opšti fizički pregled.

  Ovo uključuje i merenje vaše visine, krvni pritisak i temperaturu; pregled sa slušanjem srca i pluća; i ispitivanje vašeg abdomena.
  Izračunavanje BMI-a. Vaš doktor će proveriti indeks telesne mase (BMI) da biste utvrdili vašu gojaznost. To treba uraditi najmanje jednom godišnje. Vaš BMI takođe pomaže u određivanju ukupnog zdravstvenog rizika i koji tretman može biti odgovarajući.

  Merenje obima struka. Masti koje se stvaraju oko struka, ponekad se nazivaju visceralna mast ili mast u abdomenu, mogu dodatno povećati rizik od bolesti, kao što su dijabetes i bolesti srca. Žene sa merenjem struka iznad 80 centimetara i muškarci sa merom struka više od 102 cm, mogu imati veći rizik nego ljudi sa manjim merama struka. Kao i BMI merenje, opseg struka treba proveriti najmanje jednom godišnje.

  Provera drugih zdravstvenih problema. Vaš lekar će proveriti i druge moguće zdravstvene probleme, kao što su visoki krvni pritisak i dijabetes. Ispitivanja mogu uključivati test holesterola, testove funkcije jetre, glukoze, ispitivanje štitne žlezde i druge. Vaš lekar može takođe preporučiti određene srčane testove, kao što je EKG.

  Prikupljanje svih ovih informacija pomaže vama i vašem lekaru da odrede koliko kilograma treba da izgubite i koje zdravstvene uslove ili rizike već imate.

  Best answer

Leave an answer