Već pet godina bolujem od infekcije na mokraćnim putevima-escherichia coli i svaki put imam 1.000.000 živih mikroorganizama u urinu. U trenutku dok Vam pišem imam jake bolove i lječnik mi je prepisao antibiotik, ali znam da ću za 5-6 meseci opet da dobijem ovu infekiju i da te antibiotike zaludno pijem. P.S. Ako imate mogućnost molim Vas recite mi od čega sam dobila ovu bakteriju i da li postoji mogućnost da je izlečim.

Question

Answer ( 1 )

  1. This answer was edited.

    Echerichia coli je bakterija koja normalno živi u crevima čoveka. Izaziva bolest/ infekciju samo u određenim situacijama, kada iz creva dospe do mokraćnih puteva. Međutim, zbog anatomije, odnosno blizine analnog otvora, ona lako može dospeti u bešiku i tu izazvati infekciju. Najčešće infekcije mokraćnog sistema su upravo cistitisi (upale mokraćne bešike). Ešerihija je veoma otporna bakterija koja se usled neadekvatnog lečenja zadržava u zidovima urinarnog trakta. Pri određenim uslovima, kao što je npr pad imuniteta ešerihija se ponovo aktivira i dovodi do reinfekcije.

    Terapija urinarnih infekcija sprovodi se prema antibiogramu i dovoljno dugo, uz nadzor lekara. Takođe, savetujemo Vam pregled kod urologa i ginekologa. Osim antibiotske terapije, predlažemo Vam da koristite i Naturoplex, koji osim svog antimikrobnog dejstva, može pomoći da se pojača imunitet sluzokože urinarnog trakta, otklone tegobe pri mokrenju, ubrza eliminacija toksina, smanji postojeća i spreči ponovna upala.

    Želimo Vam uspeh.

Leave an answer