Answer ( 1 )

 1. – Posebna dijeta kod proliva nije potrebna. Treba se samo pobrinuti za dovoljnu nadoknadu elektrolita (konzumacijom slanih jela i rehidracionim rastvorima koje možete kupiti u apoteci).
  – Dobro se treba pobrinuti za higijenske uslove. Najvažnije je dobro i često prati ruke tečnom vodom i sapunom. Ruke treba obavezno oprati posle upotrebe toaleta i pre pripreme hrane i pića. Deci je potreban odgovarajući nadzor prilikom pranja ruku da to urade zaista temeljno.
  – Moramo se pobrinuti za čišćenje i dezinfikovanje predmeta (igračaka) i površina koje su u kontaktu sa izmetom i često ih diramo (površine za previjanje odojčadi, kvake…).
  – Veoma je važno da dete koje dobije proliva ne ide u vrtić i ostane kod kuće minimum i jedan dan nakon prestanka proliva. Osoblje u vrtiću takođe mora biti na oprezu da se pri pojavi akutnog proliva (prvenstveno rotavirusne infekcije) prostorije i površine za igranje temeljno očiste i dezinfikuju. Pomenuti virus može ostati na površinama još nekoliko nedelja ili meseci.
  – Ako je proliv dobila i odrasla osoba, ona ne sme pripremati hranu za druge članove porodice.

  Best answer

Leave an answer