Višak tečnosti

Question

Koje biljke pomažu izbacivanje viška tecnosti iz organizma ?

Answer ( 1 )

  1. Peršun – dokazano pomaže u lečenju mnogih bolesti jer obiluje vitaminima i mineralima. Između ostalog, ubrzava cirkulaciju, potpomaže izbacivanje vode i štetnih materija iz organizma, što znači da je pogodan i za detoksikaciju. Treba ga koristiti kao dodatak jelima na kraju kuvanja, u salatama, ili u obliku čaja.
    Priprema čaja: Preliti 1-2 kašičice suvog lišća peršuna šoljom vrele vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Piti 2-3 šolje dnevno. Čaj se ne preporučuje trudnicama zbog mogućih kontrakcija.
    Uva – poznati diuretik koji ima još jači efekat u kombinaciji sa biljkama sličnog dejstva. Poznata je i kao uroantiseptik – sredstvo za dezinfekciju mokraćnih organa. Koristi se protiv zapaljenja mokraćne bešike, kako akutnih, tako i hroničnih, ali i u slučaju bubrežnih oboljenja. Čaj od uve: Preliti 3-4 g suvog lista uve šoljom vrele vode, ostaviti da odstoji 10-15 minuta i procediti. Piti 3 puta dnevno između obroka.
    Zečji trn – veoma efikasno sredstvo za lečenje urogenitalnog trakta: podstiče izlučivanje mokraće, sprečava stvaranje peska i kamenja u bubrezima i bešici, eliminiše vodu iz trbušne duplje. S obzirom na to da pospešuje izbacivenje viška tečnosti iz organizma, ovu biljku treba uključiti u terapiji gihta i hroničnog reumatizma

    Best answer

Leave an answer