Da li je u pitanju alergija?

Question

Molim vas za odgovor. Pre par dana sam bila u dvoristu gde ima puno alergena , od sutra dan meni su pocele velike ospe po vratu , i izlaze crvene fleke kao ujedi komarca , takodje su mi oci crvene. Pošto se bojim ići lekaru kupila sam presing tablete i sinopen mast i to koristim 4 dana vec, crvenilo se povuce i sutra dan opet me zasvrbi i tako opet namazem mast. Molim za odgovor da li je alergija u pitanju i ako jeste koliko treba da koristim pressing da bi mi zaustavio ovo stanje i da li mogu i aerus tablete zajedno da popijem da bi mi pomoglo?

Answer ( 1 )

 1. Poštovana,
  Promene koje ste naveli, mogu biti karakeristične za alergiju. Uvek treba obratiti pažnju da li ste inače skloni alergijama, da li se pojavljuju tokom godine periodično, i koliko dugo traju. Pregled lekara uživo je bitan deo u postavljanju dijaznoze alergije, a lekar takođe može predložiti i alergo testove.
  Presing i Aerius tablete pripradaju istoj grupi lekova i nema potrebe piti ih istog dana, osim ako lekar u nekom trenutnu ne predlozi takvu terapiju. Kako pripadaju grupi antihistaminika, deluju tako što sprečavaju vezivanje već stvorenog histamina za receptore, i ublažavaju postojeće simptome. Koirste se isključivo da bi sprečili ili smanjili pojavu simptoma. Ne deluju trajno, i njihova upotreba je vremeski ograničena,
  Prirodni preparati koji utiči na smanjenje pojave simptoma alergija, kao i smanjenje inteziteta alergije, su na bazi spora Reiši gljive, za oralnu upotrebu. A od sprejeva za nos su tu oni na bazi kvercetina i propolisa, koji se mogu primenjivati bez vremenskog ograničenja.
  Svakako ako se simptomi ne povuku i dalje, javite se lekaru….

  Best answer

Leave an answer