Answer ( 1 )

 1. This answer was edited.

  Promene u životnom stilu mogu značajno smanjiti bol i ukočenost kao glavnih simptoma osteoartritisa.

  Fizička aktivnost. Vežbanje može povećati Vašu izdržljivost i ojačati mišiće oko zgloba, čineći zglobove stabilnijim. Pešačite, bavite se biciklizmom ili plivanjem. Ako osećate novi bol u zglobu, zaustavite aktivnosti. Upotrebom Zglobex spreja sa magnezijumom, možete doprineti smanjenju bolova u zglobu i grčeva u mišićima. Magnezijum hlorid se najbolje prenosi preko kože, stiže do mišića i olakšava bolove ili povredu. Zglobex sprej sa magnezijumom pomaže kod neprijatnih grčeva u mišićima i daje prijatan osećaj nakon vežbanja ili povrede.

  Novi bol koji traje satima nakon vežbanja verovatno znači da ste preterali, ali ne znači da ste učinili bilo kakvu značajnu štetu ili da treba da prestanete da vežbate. Jednostavno nastavite dan ili dva kasnije na nešto nižem nivou intenziteta.

  Smršati. Gojaznost ili prekomerna težina povećavaju stres na zglobovima koji nose težinu, kao što su kolena i kuk. Čak i mala količina gubitka težine može smanjiti pritisak i smanjiti bol.
  Raspitajte se o zdravom načinu gubitka telesne težine. Većina ljudi kombinuje promene u svojoj ishrani uz vežbanje (pogledajte više o tome).

  Koristite toplotu i hladnoću da biste upravljali bolom. I toplota i hladnoća mogu ublažiti bol u vašem zglobu. Toplota takođe olakšava ukočenost, a hladnoća može ublažiti grčeve mišića i bolove.
  Sprej koji zagreva na mestu primene i olakšava bolove u zglobovima i mišićima je Exedol sprej – primenjen preko bolnog zgloba, olakšaće bol i ukočenost. Potrebno je koristiti Exedol sprej 3-4 puta dnevno tokom 2-3 nedelje. Obavezno dobro operite ruke nakon primene spreja. Sprej nanositi samo na neoštećenu kožu. Exedol sprej takođe pomaže kod bolova u leđima, ramenima i vratu. Deluje i tako što pomaže kod osećaja trnaca, žarenja i pečenja, koji se javljaju kod dijabetičara, alkoholičara i pacijenata na hemoterapiji.
  Antireumatska mast (Zglobex mast) na biljnoj bazi u kombinaciji sa kapsulama na bilnoj bazi (Zglobex DoloActiv) mogu dovesti do smanjenja bolova tako što smanjuju zapaljenje.

  Ulošci za cipele. Možete postaviti umetke u cipele koji pomažu u smanjenju bolova kada stojite ili hodate. Oni podržavaju vaš zglob da bi mogao da podnese pritisak.

  Posavetujte se sa našim stručnim licem

  Best answer

Leave an answer