Kosti

Question

Vise od 19 god. imam problem sa kičmom, nogama…jaki bolovi..tek pre 2 godine se setili da me posalju na deksadezintometriju…skor 3,5….Fraktura 5. prsljena, više puta….dali su mi IBANDRONAT. Popila sa samo jednom pre 2 godine i jedva prezivela, sto se ponovilo i pri ponovnom pokusaju pre mesec dana i isto sam prosla…Pa Vas molim da mi odgovorite kako da se lečim bez tih bisfosfonata…pijem 3 kapi dnevno VIGANTOLA, pola litra jogurta.

Answer ( 1 )

  1. Poštovana,

    Jako je korisno što pijete Vigantol kapi, jer su one dobar izvor vitamina D3, koji je svakako bitan u jačanju koštanog sistema. Obzirom da Vam lekovi iz grupe bisfosfonata ne prijaju, trebalo bi sa Vašim lekarom videti na koji načina bi ugrađivanje i nadoknada kalcijuma bila najadekvatnija za Vas. Jogurt je svakako pohvalno što uzimate, ali to nije dovoljan izvor kalcijuma koji je neophodan Vašem organizmu.
    Za olakšavanje tegoba predlažemo da koristite preparate za lokalnu primenu ,koje sadrže analgetike, kamfor i mentol kao i dodatke magnezijuma koji mogu biti korisni u pokretljivosti Vaših mišića, bitan deo potpornog sistema.

    Best answer

Leave an answer