Kandida u crevima

Question
Postovanje, imam sina od deset godina i vec nekoliko godina se borimo sa kandidom u crevima. Ispocetka je kandida bila izolovana u velikom broju. Probali smo svasta,refukovali smo ishranu ali u tome nismo mogli istrajati obzirom da je dete malo i tesko je iskontrolisati to. Takodje smo koristili ulje divljeg origana, zadnja analiza je pokazala kandidu u malom broju. Mislim da je ulje pomoglo jer posle njegovog koricenja rezultat je bio bolji.
Njemu se to manifestuje u ubliku osipa i svraba najvise oko anusa. Ni jedna krema nije dugotrajno pomogla.Kratkotrajno pomogne triderm krem.

Da li bi smeo da koristi nesto od lekova za to?
Molim za vas savet za njega.

Answer ( 1 )

 1. Poštovana,
  Ulje divljeg origana je prirodni preparat protiv kandide jer sadrži određene antigljivične komponente . To su Timol i Karvakrol.
  Dužina i učestalost primene ulja zavisi i od proizvođača, pa tako se tako jedno od ulja ne preporučuje koristiti duže od 14 dana za decu stariju od 3 godine. Kako je origano jedan od prirodnih najjačih antibiotika i antimikotika potrebno je ne korisiti ga prečesto, već se ponašati prema njemu kao prema antibiotiku, osim ako lekar ne preporuči drugačije.
  Ovde je bitno iz ishrane izbaciti beli šećer, i belo brašno kao i slatkiše. Te namirnice možete zameniti nekim integralnim, još boje bezglutenskim brašnom, a slatkiše voćem i medom.
  Od lekova ne bi trebalo ništa uzimati jer su antimikotici lekovi koji se moraju izdavati samo i uz nadzor lekara, i to kada on proceni da je potrebno.

  Best answer

Leave an answer