Register Now

Login

Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Login

Register Now

Registracijom na PitajLekara.rs postajete član naše zajednice koja kao ideju ima pružanje odgovora na razna medicniska pitanja od strane stručnih lica. Pozivamo Vas da sa nama podelite Vaša iskustva ali i da dobijete odgovore na sve medicniske nedoumice.

Bole Vas zglobovi i teško se krećete?

Simptomi osteoartritisa se razvijaju polako i pogoršavaju s vremenom, i zato bi trebalo obratiti pažnju na:

  • Bol u zglobovima
  • Ukočenost zglobova
  • Smanjenu pokretljivost zglobova
  • Osetljivost zglobova
  • Otečenost zglobova
  • Škripanje i krckanje zglobova

Starenje, gojaznost, fizička neaktivnost, preterano opterećenje nekog zgloba, povrede i udružene reumatske bolesti dovode do razvoja degenerativnih procesa u zglobovima.

Šta znači degenerativni proces u zglobu?

Zapravo se radi o prevremenom ili ubrzanom starenju zgloba. Degenerativne promene primarno se javljaju na hrskavici a potom na koštanim delovima. Do toga dolazi kad se zaštitna hrskavica na krajevima kostiju istroši i uništava tokom vremena, pa su kosti u dodiru jedna sa drugom, što izaziva bol i ukočenost zglobova. Dolazi do smanjene pokretljivosti i otečenosti zglobova. Jutarnja ukočenost ne traje dugo i nestaje razgibavanjem. Kod 80% pacijenata preko 55 godina starosti znaci bolesti se uočavaju na rendgenskim snimcima, ali samo 15-20% ima izražene simptome.

Kako ublažiti bol u zglobovima, i kako odložiti pojavu Osteoartritisa?

EXEDOL® kapsule- superiorni Bioaktivni kompleks, sa najboljom resorpcijom i iskoristljivosti, doprinosi više nego ikad, obnavljanju hrskavice, njenoj elastičnosti i obnavljanju.

Exedol® kapsule sadrže kombinaciju prirodnih supstanci koje preporučuju svetske klinike. Hondroitin, glukozamin, SAM-e, mangan, i kompleks vitamina za zdravlje zglobova i hrskavice.

Exedol kaspule -sadrže jedinstven kod nas, biljni Hondroitin koji je najpribližniji ljudskom. Poseduje 43% veću iskoristljivost u odnosu na Hondroitin životinjskog porekla.

Exedol kapsule- uzeti 1-2 kapsule, jednom do dva puta dnevno, u zavisnosti od jačine simptoma.

 

EXEDOL® sprej

Ispoljava lokalno anestetičko i antiinflamatorno dejstvo. Na mestu nanošenja, pojačava cirkulaciju u tretiranom području, što dovodi do povećanja lokalnog protoka krvi izazivajući prijatan osećaj zagrevanja. Pomaže kod:

Lokalno aplikovati sprej Exedol 2-4 puta dnevno na bolno mesto, na neoštećenu kožu.

Za pokret bez bola!

Leave a reply