Bolovi u zglobovima

Poll

Osećam šetajuće, periodične bolove u predelu zglobova kolena, više desnog kolena, levog kuka s preda, kao žiganje, sevanje, nisu jaki bolovi, uglavnom prilikom pokreta, i bol u „zglobovima“ (ako se i to tako naziva)  oba kažiprsta, na pokret i dodir. Nije ništa oteklo, nema promena boje.

Skoro sam imao „istegnuće“ tetiva u predelu oba lakta i dosta jake bolove.  Bio sam kod lekara i ustanovljen je teniski lakat kao povreda. Koristio sam traumon gel i od njega me prošao bol.

Da li moj bol u zglobovima ima veze sa tom povredom? Ili je povreda isprovocirala možda giht ili da nije kojim slučajem od jetre ili nešto slično. Treba da uradim krvnu sliku ali ne znam šta sve tačno treba. A ako je u pitanju neki unutrašnji organ onda da dodam da ponekad osećam žiguckanje ispod desnog rebarnog luka i neki tupi bol u predelu levog bubrega.

Da li se mogu prepoznati moji simptomi, već sad.

Hvala.

Answer ( 1 )

  1. Poštovani,
    bolovi u predelu kolena, kuka, kažiprsta, nedvosmisleno ukazuju da postoji neki problem sa zglobovima. Za postavljanje dijagnoze je svakao potreban pregled lekara, koji će uz analizu odredjenih parametara iz krvi i specifičnim testovima, odrediti dijagnozu. To može biti artritis, koji se obično javlja usled istrošene hrskavice. U tom slučaju bi trebalo što pre početi sa preparatima koji sadrže glukozamin i hondroitin sulfat (koji nije životinjskog porekla), kako bi sprečili dalje propadanje hrskavice i napredak bolesti.
    Što se tiče teniskog lakta, održavajte mišiće podlaktice elastičnim i fleksibilnim. Zagrejte ruku blagim pokretima, fiksirajte zglob elastičnim zavojima ukoliko se bavite nekom fizičkom aktivnošću.
    Sprejevi koji sadrže kapsaicin i magnezijum-hlorid Vam mogu trenutno ublažiti bolove. Ali za postavljanje dijagnoze i odredjivanje terapije, javite se lekaru.

    Best answer

Leave an answer