Kombinacija ljekova

Question

Postovani, patim od anksiozno-panicnog poremecaja, imam 23 godine. Pripisan mi je Fevarin (100mg), a pripisan mi je i Normabel (5mg) ali po potrebi. Normabel uzmem mozda jednom ili dvaput tjedno. Dakle, oba lijeka propisana su mi od strane moje psihijatrice. Pronasla sam na internetu Informacije da postoje opasne interakcije izmedu ta dva lijeka. Je li ta kombinacija ljekova sigurna ili je potrebno uzeti ta dva lijeka s odredenim vremenskim razmakom?

Answer ( 1 )

  1. Poštovana,
    Kod anksiozno-paničnog poremećaja je najbitnije da lekar prati i određuje kombinaciju lekova koja je za Vas najbezbednija i najefikasnija.

    Obe grupe lekova se u praksi mogu kombinovati, kada lekar proceni da je efikasnost i bezbednost mnogo veća od potencijalne interakcije. Normabel sadrži aktivnu komponentu koja prirpada grupi lekova, benzodiazepini. Dok je Fevarin lek koji je po svom sasatvu antidepresiv (SSRI). Napomena za oba leka je da kombinaciju treba propratiti i izdati lekar specijalista, pa kako je isti doktor i dao ovu kombinaciju, samo se javljajte se na redovne kontrole i prijavljute mu da li se osećate dobro dok pijete ovu terapiju.

Leave an answer